Pengikut

Ahad, Ogos 21

hubungan kita ni halal tak awak..?


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

salam penuh kemaafan khususnya ana tujukan buat blog tersayang ini....
teramatlah bersawang ianya... maafkanlah diriku sayang.. ^_^ ..

salam penuh rasa cinta dan rindu buat Pencipta sekalian alam.. ALLAHU RABBI... tiada tandingnya diKAU.. tuhan yang menjadikan diriku sesempurna ini..walaupun pada pandangnku ada yg lebih sempurna..[ biasalah manusia mana pernah rasa cukup kan ALLAH?]

salam sayang yang teramat buat pemuda yang amat mencintai Ad-din, Nabi Muhammad S.A.W. "laukana bainana... T_T... tersangatlah malu diri ini yang terlalu lalai dengan duniawi lupa ukhrawi untuk menunjukkan muka kepadamu... syafaatkanlah umatmu ini...

suka untuk ana kongsikan di sini satu peristiwa yang benar-benar berlaku dalam kalangan syabab kini ....





-islamic couple-
wah.. quote ini familiar sangatlah dengan remaja islam kan =_=" .... [khususnya ana]
tapi tidak mengapa... sudah menjadi tanggungjawab kita semua untuk saling nasihat menasihati. islamic couple ni pada pandangan ana ada 3 golongan yang perlu "DIHAZAFKAN" dari muka bumi ini..
  • ada yang sudah terjebak dengannya dan 'slumber' melayan kenikmatannya.
  • ada yang belum terjebak tetapi sudah mula ke arahnya
  • ada yang sangat mahir bertutur tentangnya tetapi sengaja tidak mengendahkan bahawa dia sudah terJebak dengannya.

1- ada yang sudah terjebak dengannya dan 'slumber' melayan kenikmatannya.

haa golongan inilah yang menjadi nagka busuk dalam kalangan nagka-nngka yang elok dan bagus. disebabkan mereka, islam nampak setaraf je dengan anutan yang lain. kejamnya kita! penganut lain bebas berpelukan dan bermesra di kerusi awam pasaraya besar, anak remaja islam pun sibuk nak buat benda haram tu! di manakah rasa malu kita? malulah pada Allah wahai anak-anak muda islam sekalian.

"dik, tak elok duduk berduan rapat-rapat camni.. pakai baju sekolah lagi, islam ajar kita untuk jaga akhlak dan pergaulan. pasti ada hikmah Allah suruh kita jaga pergaulan anatara lelaki dan perempuan" - hamba hina.

"hek eleh.. yang akk sibuk sangat ni kenape? jeles sangat ke? dah takde lelaki minat kt akk ye? jeles cakap je jeles.. tak yah r susah2 tegur kami." -nangka busuk.

"astaghfirullahal azim.. adik.. akk bukan jeles.. akk hanya mengingatkan adik. adik baliklah ye. malu orang tengok adik berdua buat benda tak elok di sini. sabarlah adik menanti saatnya halal....." -belum sempat menghabiskan kata2...

"hampeh betullah.. jom syg kite blah dr sini.. tak aman langsung!"- nangka busuk

....... [semoga Allah beri hidayah kepada mereka]........ ^_^







3 ulasan:

haru_maki berkata...

sambung kak~ suka baca!

Tanpa Nama berkata...

POST YG KENA DGAN MUDA MUDI ZAMAN SKARang

Aishah Asyiqin berkata...

haru maki : insyaAllah... dik... singgahlah lg.. kongsi ilmu dgn akk ^_^

tanpa nama : InsyaAllah.. teruskan beri sokongan.

Terdapat ralat dalam alat ini