Pengikut

Jumaat, September 16

nota kecil tarbiyah buat diri



salam sayang penuh rasa cinta dan kerinduan, ana titipkan buat Ilahi pencipta sekalian alam.

selawat dan salam buat junjungan besar nabi Muhammad SAW.

- maafkan ana ya, sebab ana dah lama tak update blog ini.. kesibukan yang melanda diri selalu buat ana ketinggalan untuk kongsikan sesuatu dengan sahabat2 semua... ana asifah dear~

... ana nak konsi satu perkara...

di sekeliling ana, ada ramai gadis cantik, gadis manja, gadis comel, gadis kaya, gadis bertudung, gadis baik dan bermacam-macam gadis di laman sosial mahupun dunia nyata, namun tidaklah ana terpikat unutk ikut gaya mereka pada mereka..

ana keliru mencari identiti diri

satu hari ana terlihat seorang gadis yang menjaga agama dan memegang erat iman dalam hatinya dan ana lihat dia malu menunjukkan tentang dirinya pada dunia sosial dan dunia nyata..

Tidak pula dia mencintai selain ALLAH dan Rasulullah SAW. jauh pula dengan hubungan cinta sebelum berkahwin.

oh itulah yang ana mahukan, begitulah impian ana.


gadis solehah dan comel!

Oh Tuhan.., Aku jatuh cinta akan jalanMU ini.. Istiqamahkanlah diriku...

ana doakan jua buat sahabat2.. semoa kita sama istiqamah di atas jalan ini.. hanya rahmat Allah yang kita dambakan.. InsyaAllah.. Biiznillah...

2 ulasan:

Siti Nur Syakirah bt Ismail berkata...

Subhanallah...entry yang menarik =D
Carilah identiti diri yg menepati syara'...
Moga Saidatina Aisyah menjadi teladan bagimu sahabatku cyg =>
p/s : jazakillah atas nota cinta semalam my dear =)

Aishah Asyiqin berkata...

syakirah : hehe.. afwan dear!

Terdapat ralat dalam alat ini