Pengikut

Rabu, Disember 29

aiwa2 selamat datang sem 2 [PPISMP 2.08]



Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh...

subhanallah ! alhamdulillah! lailahaillah! Allahuakbar! segala yang berlaku adalah ketentuannya. letakkanlah kesyukuran di tingkat yang tertinggi.

Semoga Allah senantiasa Memberkati dan Merahmati kita serta membantu kita supaya Istiqamah di jalan-NYA ini, Insya Allah. Memang mustahil bagi kita hambaNYA yang hina tetapi tidak mustahil bagiNYA tuhan bagi sekalian alam dan makhluk.

Salam sayang salam dakwah dan salam ukhwah dengan penuh cinta, lafaz dan harapan ustazah tujukan buat ayahanda dan bonda tercinta, abang dan adik2 , guru2 dan sahabat2 serta pemuda yang dijanjikan Allah untuk ustazah kiranya ada yang disayangi dan dirindui kerana Allah SWT.

bagaimanalah rasanya untuk menghadapi semester yang baru ini. semua berwajah yang dulu tetapi berjiwa baru. tentu lebih cabarannya di semester 2 nanti. bercampur baur perasaan ini.

tidak sabar + sedih+ gembira+nak menangis = EXCITED!

ahaaa ana makin berfikir! jauhlah wahai khuatir!

perjalanan hidup memang memenatkan. apa tidaknya dengan beban dan tanggungjawab yang semakin bertambah. tapi ada pilihan lain ke selain dengan MENERUSKANNYA?

"Agi idup agi ngelaban"

ingatlah wahai aisya. SEMAKIN SUSAH SEMAKIN INDAH! wah set mind nampak ^_^ kebahagian itu bukan hanya di penghujung jalan tetapi disepanjang jalan. so berbahagialah untuk memulakan langkah seterusnya. yeay

untuk sem 2 nanti...

1) redha dengan result sem 1 yang Allah akan beri nanti. bandingkanlah ia dengan usaha 'kamu' yang tak seberapa [ tapi itulah yang sebaik usaha...lillahitaala]


2) bersedialah dengan tanggungjawab yang baru. laksanakanlah dengan sebaiknya.

3) berendah hatilah dengan setiap perkara yang berlaku. berikan masa untuk berfikir dan mentafsir. semuanya dari Allah


4)dan yang terpenting. ana akan balik kampung sebanyak mana yang boleh! untuk mak dan abah ^_^ hehe yeke? macam menyusahkan jekan..


dengan langkah yang baru ... selamat datang semester dua... semakin dekat aku dengan kematian~~ T_T

7 ulasan:

naima akhafullah berkata...

ayuh aisyah!!! kuatkan langkahmu ya ukhti... =)

:: siMpLe-sHida :: berkata...

salam alaik..
salam melangkah alam baru..new year 2011.
huhu, lama xdgr cite dik? wah, blog yg berwajah baru.. ;)

aik, ttibe ada gmbr kak.. icon blog tu..;) apreaciate..

soklan.. ur ym id ape ye? dh ada ke dlm list kak? kalu blum, nnti add ye..kak : simple_shida

soklan kedua.. laa ni, study d IPG? em... which area ye?

soklan ketiga.. bile kite bleh jmpe.. kak nk ajak belanje mkn ni...;) hehhehe...

twrn sah hingga kak masih lg dkurniakan usia yg panjang..rezeki yg berpanjgn..ameen ;)

salam sayang.. slmt berjuang dik!! keep up goo momentom... barakallahu

Aishah Asyiqin berkata...

kak naima : syukran ukht! insyaAllah langkah ini akan kuat bersamamu di jalan dakwah yang perlu mujahadah kepadaNYA..

berpegang teguhlah dengan tali2 Allah~

Aishah Asyiqin berkata...

kak shida : selamat jua buat akak sekeluarga.

[ selamat pengantin baru ]hehe tak terlambat rasenye ^_^

ana jawab deh soalan akak tu ea
1-ana dah lama add akk by UO [imaneiqyn] tapi ana dah lama tak join usrah sbb kekangan internet..huhu mumtaz asyf ukht

2-ipg kampus pendidikan islam [ipis] [mpi] di bandar baru bangi

3-haa yg menarik...hehe nk belanje makan? jangan susah2 kak. kalau nak jumpa boleh je. insyaAllah

tawaran akk juga ana terima selagi nyawa ini dikandung badan insyaAllah.

salam juang buat kak shida ^_^

:: siMpLe-sHida :: berkata...

alahai dik..dokek sgt laa kat mpi ke... laa..kak hmpir tiap hr lalu je dpn mpi.. kak dok KUIS..keje KUIS.. so.. dkt je.. nnti sms kak..

no.. cari dlm blog kak ye..;)
wokeh..set..nnti jumpe..k

littleMuslimah berkata...

salam aishah asyiqin.. salam mujahadah.. semoga terus tsabat dlm perjuangan..

erm.. anyway thanks sbb ltk link blog ana.. tp nak ty cket, camne enti bleh tahu nama ana ek?? ty kat sini.. sbb enti x ltk 'kotak menjerit' tu.. hehe..

Aishah Asyiqin berkata...

wasalam kak.. hehe.. sirr ala sirr ya ukht..^_^

Terdapat ralat dalam alat ini